Zemědělství a potraviny. Encyklopedický přehled
Autoři
| ISBN | 978-80-86726-98-4 |
|---|---|
| EAN | 9788086726984 |
| Nakladatelství | Profi Press |
| Rok vydání | 2019 |
| Počet stran | 223 |
| Vazba | Vázaná |
| Rozměry | 304 x 218 x 18 mm |
| Hmotnost | 1158 g |
| Jazyk | čeština |
Zařazení knihy
Kniha vznikla ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Snahou knihy je poukázat na propojenost faktorů prostředí, vlastní zemědělské produkce a vyrobených potravin, ať již jde o jejich množství (včetně výhledů do budoucna), nebo kvalitu. V první část je o seznámení s historií, současným i budoucím významem zemědělství a zasazení produkce do kontextu prostředí. Druhá část je věnována produkčním systémům a třetí potravinám a způsobům zpracování zemědělských produktů. Zajímavé informace v knize naleznou nejen studenti středních škol, jímž je především určena, ale i široká veřejnost, která se v jediné knize získá ucelený přehled.