Přeskočit na hlavní obsah

Výroba slivovice a jiných pálenek 5. vydání

Běžně 295,00  266,00  vč. DPH
Skladem
 ks

Autoři

ISBN

978-80-7345-657-3

EAN

9788073456573

Nakladatelství

Maxdorf

Rok vydání

2020

Vazba

Vázaná

Počet stran

224

Rozměry

211 x 149 x 17 mm

Hmotnost

450 g

Jazyk čeština

Zařazení knihy


Již páté vydání klasické příručky, která je kompletním průvodcem výroby slivovice a dalších pálenek užitečným jak pro pěstitele ovoce, tak pro provozovatele pěstitelských pálenic. Jsou v ní uvedeny praktické, srozumitelné a současně podrobné návody zejména pro domácí potřebu (malovýrobu), ale též pro průmyslovou výrobu. Autoři radí, jak postupovat při výběru a zpracování jednotlivých druhů ovoce, procesu kvašení (včetně přiživování kvasnic), velkou pozornost věnují technologickým soustavám a schématům aparátů, kvasným nádobám a jejich čištění, destilaci, rektifikaci, následné úpravě pálenek, jejich ředění a uskladňování. Kromě našich tradičních pálenek jsou uvedeny také stručné návody týkající se ginu, araku, rumu, koňaku, absintu a obilných pálenek. Kniha je aktualizována současnými odborníky na kvasnou chemii, a to včetně právních předpisů platných v 21. století. Publikace obsahuje desítky užitečných tabulek, příkladů a 85 ilustrací. Vypěstované ovoce představuje nezanedbatelnou hodnotu – s touto nepostradatelnou kuchařkou lze tuto hodnotu optimálně zpracovat a uložit pro dlouhodobé využití.

Loading...

Vyhledává se...