Přeskočit na hlavní obsah

Síla přírodní fermentace

Běžně 399,00  359,00  vč. DPH
Není skladem

Informovat o naskladnění

Autor

ISBN

978-80-271-3029-0

EAN

9788027130290

Nakladatelství

Alferia (Grada)

Rok vydání

2020

Vazba

Vázaná

Počet stran

256

Rozměry

194 x 153 x 26 mm

Hmotnost

405 g

Jazyk čeština

Zařazení knihy


Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.

Loading...

Vyhledává se...