Jedlé rostliny z přírody /2. vydání
Autoři
| ISBN | 978-80-7442-127-3 |
|---|---|
| EAN | 9788074421273 |
| Nakladatelství | Aventinum |
| Rok vydání | 2021 |
| Vazba | Vázaná |
| Počet stran | 224 |
| Jazyk | čeština |
Zařazení knihy
I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzhledově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšším obsahem vitamínů nežli kulturní odrůdy, mívají i více nerostných látek, bohatou paletu stopových prvků a dalších specifických látek s vysokou biologickou účinností a mnohdy i léčebným účinkem. V knize jsou kromě popisu, výskytu a využití jednotlivých druhů jedlých rostlin i recepty na jídla vhodná pro běžné i slavnostnější příležitosti.