Přeskočit na hlavní obsah

Jak se co dělávalo aneb O dovednostech našich dědů a babiček

Běžně 150,00  135,00  vč. DPH
Skladem
 ks

Autor

ISBN

978-80-270-7937-7

EAN

9788027079377

Nakladatelství

Albert

Rok vydání

2020

Vazba

Brožovaná

Počet stran

100

Jazyk čeština

Zařazení knihy


Moderní doba nás zbavila manuální dřiny, ale zároveň jsme přišli o nespočet dovedností našich předků. Leckdo ještě doma opatruje ohmataný hmoždíř, v němž babička tloukla koření, dřevěný hříbek na látání punčoch, dědův starodávný hoblík a babku, na které naklepával kosu. Jak se s podobnými každodenními předměty zacházelo? Drobná, ale obsahově hutná kniha dále vysvětluje, co to byly tacle, herdule, mašnógl či hemzáky, a jak se v dřívějších dobách připravovala couračka, žahour či podplamenice. Nebo jak se pekl domácí chléb, jak se v hospodářství zpracovávalo mléko, len, ovčí vlna, husí peří, dřevo, rozličné proutí, a nebo jak se krmily husy. Vesměs jde o činnosti takřka zapomenuté, ale nikoli překonané. Naopak, k mnohým se snažíme s úctou vracet, nebo u nich alespoň hledat inspiraci. Kniha je napsána velice čtivou formou a autorka ji doplnila mnoha ilustracemi.

Loading...

Nahrávání

Error

Vyhledává se...