Přeskočit na hlavní obsah

Atlas chutí Čech, Moravy a Slezska

POSPĚCHOVÁ PETRA
Běžně 699,00  629,00  vč. DPH
Skladem
 ks

Autor

POSPĚCHOVÁ PETRA
ISBN

978-80-88244-31-8

EAN

9788088244318

Nakladatelství

Smart Press

Rok vydání

2023

Počet stran

320

Vazba

Vázaná

Rozměry

247 x 175 x 30 mm

Hmotnost

972 g

Jazyk čeština

Zařazení knihy


Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Jihočeské knedlíky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, valašský skopový guláš, ornamentální chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka. Domácí strava je proti té restaurační osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Stojí na běžně dostupných a lokálních surovinách a obvykle nevyžaduje složité postupy. ***************** Poznejte chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska: * 13 kapitol podle tuzemských etnografických regionů včetně představení základních surovin * 135 receptů na polévky, hlavní jídla i sladké, pokrmy všední i sváteční * 40 tipů na výlety do přírody i za gastronomickými zážitky včetně map * 13 stále živých regionálních tradic z Valašska, Slovácka, Brna, Haná, Slezska, Podkrkonoší, Horácka, Polabí, Prahy, Jižní Čechy, Šumavy, Chodska a Sudet.

Loading...

Nahrávání

Error

Vyhledává se...